fredag 19. februar 2010

"OL-snurrer" (Smörbullar)


Mange har spurt etter oppskrift på OL-snurrene / Kanelsnurrene fra innlegget 13. februar.
Idag har jeg bakt en ny porsjon og tatt bilder underveis.
Oppskriften er fra min svigerinne Herdis som bor i Sverige:

Ca. 30 stykker.
150 g margarin
1/2 liter lettmelk
50 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
1-2 ts kardemomme
850 g hvetemel

Fyll:
4 matskjeer myk margarin
4 matskjeer sukker
1 ts kanel

Pensling:
1 egg (piskes med gaffel)
perlesukker eller hakkede mandler

Framgangsmåte:
Smelt smøret. Varm melken til 37 grader (hvis du bruker fersk gjær). Rør ut gjæren i melka. Jeg pleier å bruke tørrgjær, gjerne den rød for søte deiger og da varmer jeg melken litt over 37 grader. Tørrgjær blandes sammen med det tørre.
Bland sammen mel (spar litt til utbakinga), salt, sukker, kardemomme og evt tørrgjær. Ha i margarinen og melka. Arbeid deigen til den blir smidig, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Settes til heving på et lunt sted i 40 min.
Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et rektangel, smør på fyllet. Jeg pleier å smøre på margarinen og strø over sukker og kanel.
Brett deigen over hverandre til 1/3 av rektangelet. Skjær fingertykke strimler, snurr og knyt. Legges på stekeplate med bakepapir. Etterheves i 30 min. Smøres med egg og strø på pynt før steking.

Steking:
250 grader, midt i ovnen i ca.10 min.
Lykke til.




For english translation, please use the Google translater on the left sidebar.

13 kommentarer:

Grethe sa...

Super flotte kanelsnurrer. Jeg skal bruke din oppskrift neste gang. Gøy å lese bloggen din
Happy Quilting.

Siddis-in-houston sa...

Hei Anne Grethe, gjett hva jeg skal lage nå?!:)
Bloggen din er så proff, hvordan får du til å legge inn bilder slik du gjør? Send meg gjerne en mail.
Ha en flott OL helg! Hilsen Hanne

Elins systue sa...

Å de så deilig ut. Tror jeg tar meg en tur på besøk

Min Quilte krok sa...

Å gosh disse så fristende ut;-))
Ha en fin og kreativ helg

AnneH sa...

Mmmmmm, dette ser farlig godt ut. Nå har jeg endelig skjønt hvordan jeg skal snurre. Har prøvd noen varianter, men ikke denne. Må prøves. Takk skal du ha for flott beskrivelse.

Hennes sa...

Å,himmel. Nesten så jeg kjenner lukten.
De ser farlig god ut..
Kos deg med OL og snurrer..

Ønsker deg en god helg.

Linda..

Juliann sa...

Å tusen takk! Ser at det var ikkje berre eg som lurte på teknikken din. Men no skal det bli OL-boller, for alt gullet må feirast no!! God helg til deg!

Bente sa...

Desse såg nydelege ut!
Takk for at du deler oppskrifta, og viser "teknikken"
Desse skal prøvast.

Ha ei fin OL-helg

karinanna sa...

Synes jeg kjenner duften - denne skal jeg prøve.
Ha en fin helg.

Elin sa...

Så kjempe goe ut :D

Barbara sa...

Thank you so much for revealing your recipe. I'll certainly have a go and am looking forward to eating them :-) ! Tusig takk.
Hilsen,
Barbara

Aid sa...

Disse så utrolig gode ut, tror jeg må lage i løpet av helga :)

Pia sa...

Da står mine til heving:-). Gjett at æ glede mæ til å smake! Takk for at du dele oppskrifta med oss!