mandag 21. februar 2011

Gdansk & Sopot


I kveld kom jeg hjem etter et 4 dagers arbeidsseminar lagt til Gdansk i Polen. En svært vellykket tur med flott hotell, gode møter, nydelig mat og fantastiske kollegaer.
Fritiden vi fikk til rådighet ble brukt til shopping og sightseeing og det er litt av en historie denne byen ved Østersjøen har. Etter avsluttet møtevirksomhet søndag hadde vi bestilt en 3 timers sightseeingtur med Aleksandra fra "Gdansk with us" - en flott avslutning på helga. Hun er en blid, omgjengelig og svært kunnskapsrik ung dame som prater meget godt norsk.
Vi startet med en vandring gjennom Gamlebyen, hørte på historikken rundt Kranen og skipet Soldek, var inni Mariakirken før vi satte oss på bussen og ble fraktet til Sopot. Her gikk vi langs Monte Kasinogaten, forbi "Det skjeve hus" til Piren. Spaserturen ble avsluttet utenfor Grand Hotel før bussen fraktet oss hjem til Hilton Gdansk.
Gdansk ble bombet og svært ødelagt under 2.verdenskrig, men nå fremstår den som en sjarmerende by med mange flotte fasader. Virkelig verdt et besøk.

Kjøpesenteret Madison:


Like ved kjøpesenteret lå denne flotte vannkanalen:


Fantastisk god rødbetersuppe - en polsk spesialitet:


Restaurant Barylka - hjemmekoselig og nydelig mat:Restaurant Pod Lososiem serverte himmelsk god mat med profesjonelle kelnere:


Flamberte kirsebær med vaniljeis:


Kranen som ble brukt til lasting og lossing av skip, drevet av sterke menn som sprang inni store hjul. I bakgrunnet skipet Soldek som ble bygd av stål fra nedskutte fly under krigen:


Vår guide - Aleksandra:


I denne gaten er det mange små butikker som selger ravsmykker i mange utgaver:"The King's chapel" og Mariakirken, to vidt forskjellige stilarter:


Mariakirken rommet 25.000 mennesker som søkte tilflukt i kirken under 2. verdenskrig:


Den grønne porten:


Monumentet som ble reist for å hedre de 44 arbeiderne fra Verftet som ble drept under demontrasjonene da Solidaritet ble dannet:


"Det skjeve huset" i Sopot:


Piren i Sopot er Europas største molo bygd i tre:


Grand hotel, Sopot:


Flotte gater i Gdansk:


Her inne fant vi mye flott i glass;


Markedshallen i Gdansk - Hala Targowa:Båtene ligger innefrosset på elva Motlawa:


Neptunstatuen i hovedgaten Dluga Street:


Rådhuset i Gdansk med flott klokkespill:


4 kommentarer:

w moim domku sa...

o Jesus that my town wn Iwas born. this is most beautyful place I like i know .Ialways wll love it..I miss this town some much .thank you

Ann Jorunn sa...

Masse flotte bilder. Fikk virkelig lyst til å ta en tur til Gdansk.

Liv Torunns hobbykrok sa...

Flotte bilder, ser ut til å ha vært en flott tur....

Hilde sa...

Så mye flott å se! Må si det skjeve huset var utrolig stilig!!! En by det fristet å besøke - takk for inspirasjonen.
Hilde