onsdag 11. mars 2009

Thailand : Smilets land / The land of smiles


Igår kom vi hjem etter en fantastisk ferietur. Første del ble tilbrakt i Bangkok, Chiang Mai og Chiang Rai, en rundtur med mange inntrykk. Siste del var vi "badebyen" Cha Am.

Noe av det vi har opplevd er:
Middagscruise på Chao Praya River i Bangkok, Grand Palace (tidligere kongelig residens), Thaimassasje, longtailbåt på klongene i hovedstaden, nattmarked i Chiang Rai, besøk hos forskjellige stammer av fjellfolket, Det Gyldne triangel med båttur på Mekongelva til Laos, Chiang Mai med alle dens håndverkstradisjoner i byen Sankamphaeng (møbler/treskjæring, lakk, silke, maling og gullsmed), tur med longtailbåt på Kok river, templet Wat Phra Thart på Doi Suthep, elefantcamp med underholdning og påfølgende ridetur i jungelen og en flott orkidefarm.

My husband and I have been to Thailand for 16 days. We've had a great time visiting The Grand Palace in Bangkok, dinnercruise at Chao Praya River, had thaimassage, travelling with logtailboats, nightmarkets at Chiang Rai, visiting many hilltribes, had lunch at The Golden Triangle, went with boat up Mekong River to Laos, visited many different handcrafts and many temples, elephantriding in the jungle and an orchidefarm.
I also celebrated my 50th. birthday during our second week abroad.
Look at the pictures and they'll tell you what we did.


Fra hotellrommet på Montien Riverside hotel i Bangkok.


Grand Palace må bare oppleves:Her er noen bilder fra besøket hos fjellfolket:
De fleste har vært halvnomader og kommet fra Kina, Tibet, Mongolia, Laos og Myanmar(Burma). De har egne skikker, tro, språk og påkledning.

Akha er en av de fattigste minoritesgruppene som ofte er analfabeter. De er ofte å finne på nattmarkeder i nord, har ingen spesiell tro men er redd for spøkelser.


Karen er den største minoritetsgruppen i Nord-Thailand. De vi besøkte kalles Paduang / "Long neck". Disse messingringene settes på jenter fra 5-6 årsalderen, og nye tres på fram til 16 årsalderen. Til slutt kan de veie 5 - 10 kg.Yao er flinke handarbeidsfolk og broderer med unik presisjon. Her er en av damene med sin turban og rosarøde boaliknende valk rundt halsen.


Vi besøkte en barneskole i fjellet. Her gikk barn fra forskjellige stammer og undervisningen foregikk på Thai. Guiden vår, Chong, hadde oppfordret oss til å ta med de små shampo- og balsamflaskene fra hotellene og disse ble overlevert til læreren som ga til barna etter behov.


Wat Rong Khun heter dette hvite templet som ble påbegynt i 1998 og fortsatt bygges det på området.


Besøk på silkebutikken ble altfor kort. Jeg var sistemann til bussen (for første gang), men fikk handlet noen biter i forskjellige farger. Kjøpte også noen glassperler til bruk på prosjekter.


Før reisen hadde jeg sydd en "Gladveske" uten motiv. Dette ble malt på da vi besøkte noen kunstnere.


I tillegg hadde jeg med noen biter stoff som jeg fikk malt motiver på til senere bruk.


Elefantridning i jungelen var en behagelig tur:


Bursdagen min ble behørig feiret og et minne for livet. Min mann nevnte for hotellpersonalet at jeg hadde bursdag og dermed fant jeg en flott bukett og et fruktfat da vi ankom hotellet på ettermiddagen.


På kvelden var det fellesmiddag (lagt inn i programmet for reisen) og her fikk jeg servert en flott bløtkake som vi delte på alle 20.Etterpå var vi innom Nissa Nybergets bar "Baan Chang" (Elefanthuset) og her fikk jeg gratulasjoner og måtte fram til scenen da det fillipinske bandet spilte Tina Turners "Simply the best". Kjempeartig!


Bortsett fra en formiddagstur til det flytende markedet Damnernsaduak (anbefales) ble siste uken i Thailand kun avslapping på stranda eller ved bassenget.


Fotmassasje er kjempegodt:


Hotellet Tara Mantra er et flott og moderne hotell:


På stranda spiste vi mye frukt.


Stemningsbilde fra siste middagen før hjemreise:


11 kommentarer:

Inger sa...

Velkommen hjem igjen. Det ser ut til at dere har hatt en kjempeflott tur. Blir spennende å høre nærmere. De motivene du har fått trykt, var utrolig fine.

Unknown sa...

wow, for noen flotte bilder. De gav en god beskrivelse av turen, og jeg fikk jammen lyst til å reise dit. Gratulerer med vel overstått bursdag.

mvh solfrid¤

Anonym sa...

Høres og ser ut som et eventyr av en reise, så mye dere har opplevd! Flotte bilder du deler med oss, tusen takk.

Simone de Klerk sa...

Thank you for sharing these wonderful pictures!

Karilla sin hobbyblogg sa...

Gratulerer med overstått bursdag!
Flotte bilder du har lagt ut fra turen. Thailand er et fantastisk land, jeg var der for to år siden. Jeg kjøpte også silke, men har ikke brukt den enda. Blir spennende å se hva du finner på med silken din ;-)

Anonym sa...

Ååå, for en fantastisk tur dere har hatt. Og gratulerer med overstått bursdag :o)) Thailand står øverst på min ønskeliste. Og etter å ha sett dine bilder fra turen er ønsket enda sterkere. Takk for titten :o))

Lappedamen sa...

Å, det høres ut som dere har hatt en vidunderlig tur med opplevelser i kø. Flotte bilder og nydelig silkemaling. Gratulerer på etterskudd. Takk for reisebeskrivelsen.

Tina sa...

Gratulere med vel overstått 50 års dag :-). Ser ut til at dere har hatt en kjempe tur! God helg!

Anonym sa...

Kun en ting å si SUKK, skjønner det har vært en topp tur:))Ha en fin uke

Anonym sa...

Så flotte bilder du har tatt. Jeg har akkurat kommet hjem fra Phuket, og skjønner at Thailand er så utrolig mye mer en det jeg så. Men folket er hyggelige og maten er god, og varmt er det absolut. Du var heldig som fikk med deg silke hjem, jeg fant ikke noe sted å kjøpe det jeg. Skal bli gøy å se hva du får ut av det.

Sabai sa...

Ser ut som dere har hatt en flott tur ja:-)