onsdag 19. september 2007

En fantastisk tur.

Igår kveld ankom vi et regnvått Tromsø etter en uke med strålende varmt vær på reisen til Frankrike. Totalt 40 damer på tur med båt til Danmark og buss via Autobahn i Tyskland til Turckheim i Alsace, Frankrike. I tillegg til bussjåføren var også Merete med som reiseleder. En fantastisk artig gjeng med humøret på topp fra tidlig morgen til langt på natt.


Vår første av fire picnicer hadde vi ved Nord-Ostsee-Kanal, en svært viktig sjøvei for transport fra Nordsjøen til Østersjøen.


Lokalbefolkningen og andre veifarende fraktes gratis over kanalen med en sveveferge som tar 4 biler i tillegg til syklende og gående.


Strasbourg i nydelig sensommersol. Her stoppet vi halvannen time for å strekke på beina.


Mange flotte, gamle bindingsverkhus i denne byen, "hovedstaden" i Alsace.


Etter vinsmaking hos familien Horcher i Mittelwihr måtte råvarene testes av Torill og Reidun.


Hotel des Vorges som vi bodde på tre netter i Turckheim.


Før vi la oss første kvelden rakk vi en runde med byens vekter. I gamle dager gikk disse vekterne runder hele natta og sørget for ro og lys i lyktene. Nå er det bare fire menn igjen som holder denne tradisjonen i hevd. De går bare runde fra 22.00 til 23.00 hver kveld og synger et "godnattvers" ved hvert kvartal. En flott opplevelse.

3 kommentarer:

May Britt sa...

Velkommen hjem. Gleder meg til å se/høre videre hvordan dere har hatt det. Regner med at dere er proppfulle av inntrykk.

Anonym sa...

Velkommen hjem. Det ser ut til at dere har hatt en flott tur. Gleder meg til å få presentert noen av arbeidene dere har sett.

Sigrun sa...

Ja det var litt av en tur som jeg kommer til å leve lenge på. Det var kjempehyggelig og få hilse på deg også. Nå har jeg fått vasket og strøket alle mine nyinnkjøpte stoffer så nå er de klare til bruk. Må bare klappe litt på dem først.